24. elokuuta 2012


Tyttäremme ollessa noin kolmen kuukauden ikäinen aloitimme kiinteiden ruokien maistattamisen. Ensimmäisenä viikkona maistoimme itsetehtyä porkkanasosetta, muutaman teelusikallisen kerrallaan. Seuraavalla viikolla kokeilimme kukkakaalisosetta ja huomenna aloitamme parsakaalisoseen maistattamisen. Porkkanasose on maistunut alusta asti erinomaisesti, mutta kukkakaalisose sai aikaan itkupotkuraivarit muutamalla ensimmäisellä kerralla. Itkusta huolimatta yritimme antaa tyttärellemme kukkakaalia edes sen teelusikallisen päivässä, mikä kannatti, koska tänään neiti söi sitä suurella ruokahalulla ilman itkua hymy huulilla.

Itsetehtynä kasvissoseet maksavat huomattavasti vähemmän kuin valmisruoat. Valmistin parsakaalisosetta viisi 200 gramman annosta ja yhdelle annokselle tuli hintaa ainoastaan noin 0,60€. Eikä soseen valmistus ole edes vaikeaa: osta mieleisiäsi vihanneksia, pese/ kuori, keitä ja soseuta sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti